Hjemme Hos Jylland. SAK, 2020

I udstillingen Hjemme hos Jylland på SAK d. 14. juni – 26. juli 2020 flyttede Kunstnersammenslutningen Jylland sammen på SAK og forstærkede bygningens historiske rammer som bolig med en udstilling som aktualiserede hjemmet og kollektivet som tanke.

-Så når KS Jylland flytter sammen på SAK er det KS Jylland’s værker der flytter ind i storkollektivet SAK. Udstillingen fastholder sit afsæt i SAK's arkitektur som tydeligvis er skabt til beboelse, men hvor der nu regelmæssigt flytter nye udstillinger ind og ud. De værker der skabes til udstillingen forholder sig på forskellige måder til rummenes oprindelige formål; som en beholder for mennesker og objekter der knytter sig til menneskelig adfærd i en hjemlig kontekst. Et hjem af en vis størrelse består som bekendt af rum med forskellige funktioner såsom køkken, badeværelse, soveværelse, spisestue, bryggers, arbejdsværelse, værksted og børneværelse. Rum med forskellige logikker og regler, og som producerer mange forskellige objekter med specifikke funktioner knyttet til hjemmet.

Når disse objekter placeres på en særlig måde, afkoder vi dem som indgående i en specifik hjemlig sammenhæng. Denne afkodning af ting og objekter foregår oftest ubevidst, men fortæller os en masse om det hjem vi kigger på. Så når vi laver en udstilling med udgangspunkt i hjemmet, får vi muligvis en afkodning af udstillingen som er meget mere umiddelbar og direkte, men som tvistes og virtuost drejes i mange retninger.

I rammerne af hjemlighed reflekterer projektet også over historiske kunstneres boformer, kunstnersamarbejdsformer, kunstnerkollektiver og byder ind med nye måder for sammenslutningens medlemmer, at tilgå hinandens kunstneriske engagement i en udstillingssammenhæng. Sammenslutningen indretter således fællesværksted, samtalekøkken, sofahjørne og soveværelser i den tidligere beboelse. På vægge hænger protestplakater og kunst imellem hinanden, og i vindueskarme gror unævnelige planter og vækster.

 

Anders Bonnesen

Anders Bonnesen

Anders Bonnesen

Erland Knudssøn Madsen

Sonja Lillebæk Christensen, Erland Knudssøn Madsen, Marianne Hesselbjerg

Eva Öhrling

Eva Öhrling

Henrik Menné

Marianne Jørgensen

Marianne Jørgensen

Marianne Hesselbjerg

Jacob Tækker

Jesper Rasmussen

Jesper Rasmussen

Jette Gejl

Lise Nørholm

Milena Bonifacini

Milena Bonifacini

Mogens Gissel

Jes Fomsgaard

Randi & Katrine

Randi & Katrine

Sonja Lillebæk Christensen

Sophus Eiler Jepsen

Sophus Eiler Jepsen

Tina Maria Nielsen

Leif Kath