GODS

Kunstnersammenslutningen Jylland har i mange år udstillet på museer og kunsthaller landet over, men besluttede for 5 år siden kun at udstille i kulturhistoriske museer og sammenhæng. I 2019 indtog vi således Fregatten Jylland hele sommersæsonen og skabte værker, som spillede op til Fregatten Jyllands særegne rammer og historie.

Det samme er på færde her på Nørre Vosborg, hvor 25 af os 34 kunstnere indtager Nørre Vosborg hovedbygning - inde såvel som ude - to af kunstnerne udstiller på Skærum Mølle.

Med afsæt i hvert vores kunstneriske medie, udtryk og engagement spiller vi op til Nørre Vosborg og fletter kunsten ind i det gamle gods. Vi går i dialog med de stilarter, funktioner, herskabelige dekadence og bondekultur, som udgør rammerne for Nørre Vosborg. Vi dyk ker ned i myterne, de dokumenterede historiske fortællinger og rekonstruktionen af det gamle borganlæg, der har genskabt Nørre Vosborg i en helt særlig historisk profil.

Det er vores store håb at værkerne og kunsten skaber undring, nysgerrighed og foruroliger i de velkendte gemakker og bidrager til udvidelse af de oplevelser anlægget lægger op til.

 

Plakat

Claus Ejner

Bodil Nielsen

ET4U - Insektsamlingen

ET4U - Insekttårn

Eva Örling - !

Jette Elgaard

Jette Gejl

Karin Lind - Landbrug. Mindesmærke

Lise Nørholm

Marianne Hesselbjerg

Mathias Sæderup

Michael Bolt Fischer

Milena Bonifacini

Nanna Starck, detalje

Peter Holm

Sys Hindsbo

Marianne Jørgensen

Kurt Tegtmeier

Milena Bonifacini

Camilla Nørgård - Forstenet Tømmerflåde

Henrik Menné - Ikaros 2000

Sonja Lillebæk

Sonja Lillebæk